Stalo se...duben - červen

Stalo se...duben - červen

Stalo se…

  • Od 28. 4. do 3. 5. se 24 farníků zúčastnilo pouti do Medjugorje. Přijeli nadšení a přes dlouhou cestu plní nových sil a inspirace pro duchovní život svůj i farnosti. Pouť byla inspirací k pravidelnému organizování „Medjugorských modlitebních večerů“ ve Svatém Poli s modlitbou 2 růženců, mší svatou a adorací s jednoduchými zpěvy.
  • 18. 5. se i dobříšský kostel zapojil do Májových slavností. Na programu byla výstava Miroslava Beščece, komentovaná prohlídka kostela a kytarový koncert Josef Mazan & Trio con grazia.
  • 19. 5. přijalo 9 biřmovanců z ruky Mons. Zdenka Wasserbauera Ducha svatého. Celá farnost to s nimi následně oslavila na Farním dnu v Pastoračním centru, při kterém nechyběla tradiční opékaná kuřata, točené nápoje a spousta dobrot přinesených farníky.
  • 26. 5. proběhly opět po pěti letech v dobříšské farnosti volby do Pastorační rady. Zúčastnilo se jich 96 voličů a nejvíce hlasů dostali: Láďa Svoboda, Adélka Kořínková, Adam Böhm, Magda Ježková a Miloš Kořínek. Vítejte do Pastorační rady!
  • 2. 6. šlo 11 prvokomunikantů k 1. svatému přijímání.
  • 7. 6. zažila Dobříš Noc kostelů. Ve svátečně vyzdobeném kostele se mohli účastníci mše dozvědět něco více o významu jednotlivých částí bohoslužby, poté na ně čekalo pohoštění a ochutnávka mešních vín. Také děti si přišly na své u výroby paškálků, k dispozici byly také různé překlady Biblí a knihy ke koupi.
  • 20. 6. jsme zakončili letošní výuku náboženství Dětským dnem. Po společné modlitbě a scénkách na téma „Boží výzbroj“ soutěžily děti v týmech o sladkou odměnu a nakonec si společně s rodiči opekly buřty a lepkavé marshmallow:)

 

Fotogalerie:

Medjugorje: https://photos.google.com/share/AF1QipOT4f0aAx_5UFn7IPH_Rv3xAkbZT9JkutlWHcCV-I34EBQD0IcAbI2O1IaGv1Royw?key=dDNuZ3BraFR3Nml4ZnhsaVVhWjgxYV9kR2RRNTFB

Májové slavnosti: https://www.rajce.idnes.cz/pcstomas/album/majove-slavnosti-18-5-2024

Biřmování: https://eu.zonerama.com/stepanhasek/Album/11485664?secret=vSrJ1WAwNcQnv0777RgY3K82C

Farní den: https://www.rajce.idnes.cz/pcstomas/album/farni-den-19-5-2024

Noc kostelů: bude dodáno

Dětský den: https://www.rajce.idnes.cz/pcstomas/album/detsky-den-20-6-2024